Filmul lui Peter Jackson, Braindead, a fost numit cel mai violent din toate timpurile

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cunoscut pentru francizele Lord of the Rings și The Hobbit, Peter Jackson are în palmaresul începutului de carieră producții variate, printre care și horror-ul de buget mic Braindead (cunoscut și sub titlul Dead Alive).

Filmul a fost numit recent de revista de film britanică Total Film cel mai violent din toate timpurile și a întrecut în sondajul inițiat producții ca Irreversible, Salo, Henry: Portrait of a Serial Killer, Oldboy, Antichrist, Natural Born Killers, Cannibal Holocaust and Hostel 2, scrie cinemagia.ro.

Pelicula spune povestea unei mame hiperprotectoare care-și urmărește fiul adult, aflat la grădina zoologică împreună cu iubita sa, Paquita. Aici, este mușcată accidental de o creatură ciudată și se transformă în zombie. Lionel încearcă fără success să o țină încuiată în pivniță, însă aceasta scapă în mod repetat și transformă în zombi mai toți vecinii…

Total Film a descris filmul ca pe o „năstruşnică şi hilară comedie cu violenţă grafică, pe cât de scandaloasă, pe atât de grozavă”. Braindead este şi la propriu, cel mai sângeros film. Potrivit IMDB.com, doar în scena finală s-au folosit 300 de litri de sânge – în total peste 4.500 litri. Filmul, realizat cu doar 3 milioane de dolari, a pus pe traiectoria succesului cariera lui Peter Jackson.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...