Aproximativ o mie de muncitori, blocaţi într-o mină de aur din Africa de Sud timp de câteva zile

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Aproximativ o mie de muncitori au fost blocaţi într-o mină de aur din Africa de Sud, în urma unei pene de curent. Până la urmă, toţi cei 955 de muncitori rămaşi într-o mină de aur din Africa de Sud în urma unei pene de curent au fost aduşi în siguranţă la suprafaţă, informează BBC. Oamenii erau captivi de miercuri noapte, atunci când a avut loc o pană de curent.

Mina Beatrix din oraşul Welkom, locul în care s-a petrecut accidentul, este deţinută de firma Sibanye-Stillwater şi are o adâncime de 1.000 de metri, cu 23 de niveluri.

„Toată lumea a scăpat”, a spus James Wellsted, purtătorul de cuvânt al firmei Sibanye-Stillwater. Wellsted a declarat că „sunt cazuri de deshidratare şi de tensiune crescută, dar nimic serios”.

Accidentul ar fi avut loc atunci când o furtună a distrus un stâlp de electricitate din apropierea minei şi astfel s-a întrerupt curentul. Vineri dimineaţă a revenit electricitatea şi astfel a fost din nou funcţional liftul din mină.

„A fost foarte stresant, nu era destulă ventilaţie”, a spus Mike Khonto, unul dintre minerii din mină. „Din fericire, am putut primi mâncare şi apă”, a adăugat Khonto.

Africa de Sud este unul dintre producătorii importanţi de aur la nivel mondial, dar nivelul siguranţei în industrie este deseori unul controversat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...