Liberalii o acuză, din nou, pe Silvia Radu de abuz de putere

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Consilierii Partidului Liberal din Consiliul municipal Chişinău o acuză pe primarul general interimar al Chișinăului, Silvia Radu, de abuz de putere. Mai exact, liberalii spun că, pe de o parte aceasta cere comasarea direcțiilor și subdiviziunilor municipale, iar pe de altă parte, a anunțat concurs pentru mai multe funcții de șef la direcțiile care urmează a fi reorganizate.

Liderul fracțiunii PL în CMC, Ion Cebanu, o acuză pe Radu că a pregătit „pe sub masă” două proiecte de decizii prin care se absorb câteva direcții ale Primăriei și să scape, în acest fel, de anumiți funcționari.

„După ce a dat cu oiștea în gard, Silvia Radu, atunci când nu s-a mai descurcat cu ghețușul de afară – noroc că a venit soarele şi a mai rezolvat din probleme – acum începe partea a doua a epopeii cu abuzurile la Primărie. După ce a arătat totală incompetență, acum arată abuz total”, a declarat liderul fracțiunii PL, Ion Cebanu, într-o conferinţă de presă.

Liberalul susține că nu este clară fundamentarea economică, dar nici acțiunea logică a reformei organizatorice propuse de Silvia Radu.

„Este o absurditate. Pe de o parte ea anunță concurs pentru suplinirea funcțiilor de director, pe de alta parte ea lichidează sau absoarbe aceste direcții. A anunțat o reformă fără argumente. Care sunt beneficiile economice, dacă toate funcțiile rămân, doar că din două direcții fac una?”, se întreabă liberalul.

În context, liberalii insistă că doar o persoană aleasă de cetățeni are legitimitate să facă astfel de reforme, nu una „intrată pe fereastră” în Primărie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...