Japonezii au creat bananele „incredibile”; Pot fi mâncate cu tot cu coajă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fermierii japonezi au creat un nou tip de banană a cărei coajă este comestibilă utilizând o tehnică inovatoare de congelare rapidă, informează joi The Telegraph.

Banana Mongee, care poate fi mâncată cu tot cu coajă, a fost creată de Setsuzo Tanaka, director de dezvoltare tehnică în cadrul D&T Farm din prefectura Okayama, situată în vestul Japoniei.

Bananele sunt realizate cu ajutorul unei metode ce nu implică utilizarea pesticidelor, numită ”trezire prin îngheţ-dezgheţ”, inspirată din Epoca de Gheaţă, ce presupune menţinerea plantelor la temperaturi de până la minus 60 de grade Celsius urmată de creşterea bruscă a temperaturii până la 26 de grade Celsius.

Procesul declanşează o creştere rapidă ce reduce perioada tipică de doi ani de cultivare a unui banan la circa patru luni. Rezultatul obţinut este un fruct care, la prima vedere, pare normal însă este mult mai dulce în comparaţie cu o banană cultivată în mod convenţional şi, în plus, coaja sa este 100% comestibilă.

”A fost creată în urma cercetărilor conduse de Setsuzo Tanaka, care a lucrat la aceasta timp îndelungat, fiind un hobby al său”, a explicat Tetsuya Tanaka de la D&T Farm.

”Motivul care a stat la baza creării acesteia a fost faptul că el a dorit să mănânce o banană delicioasă şi sigură – oamenii pot consuma coaja pentru că este cultivată în mod organic, fără chimicale”, a adăugat acesta în cadrul unei declaraţii pentru Daily Telegraph.

Fructul nu este uşor de găsit. Livrările de Mongee – care înseamnă ”incredibil” în dialectul Okayama – sunt în prezent limitate la loturi mici, de zece banane, comercializate în fiecare săptămână pe plan local, fiecare fruct fiind vândut cu 648 de yeni (4,20 de lire).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...