Doi moldoveni și-au înscris numele în elita judoului canadian la campionatul „ELITE NATIONALS 2018”

19

Un aport considerabil în obținerea succesului pentru echipa provinciei Alberta îi aparține tinerelor speranțe ale judoului canadian, Bogdan Jora, categoria 60 de kilograme, U 18, și Constantin Gabun, 73 kilograme seniori, ambii fiind foști discipoli ai Cluburilor de judo din Moldova.

La o diferență considerbilă de lodcul I, cu 8 medalii (1+3+4), locul secund i-a revenit echipei provinciei Alberta. Succesul gazdelor  a fost asigurat de evoluarea strălucită a sportivilor olimpici, Antoine Valois-Fortier, medaliat cu bronz la Jocurile  Olimpice de la Londra, Antoine Bouchard, clasat pe lovul V la Olimpiada de la Rio 2016.

Un aport considerabil în obținerea succesului pentru echipa provinciei Alberta îi aparține tinerelor speranțe ale judoului canadian, Bogdan Jora, categoria 60 de kilograme, U 18, și Constantin Gabun, 73 kilograme seniori, ambii fiind foști discipoli ai Cluburilor de judo din Moldova, scrie olympic.md

1
olympic.md

Asta nu e tot, îndatăă după încheierea campionatului  „ELITE NATIONALS 2018” Bogdan Marin, candidat pentru participare la Jocurile olimpice de tineret de la Buenos Aires, a fost distins cu un premiu suplimentar din partea Fundației „L’athlète d’excellence du Québec и Georges St-Pierre”, pentru rezultatele promițătoare înregistrate în cadrul competițiilor interne și  internaționale la grupa de vârstă cadeți și juniori.

În partidele semifinale Jora și Gabun au cedat în fața viitorilor campioni, reușind totuși să-și înscrie numele în elita judoului canadian, cu perspective reale de participare la principalele turnee și campionate internaționale din 2018.

Reprezentativa provinciei Quebec a cucerit locul 1 în clsamentul primului campionat  canadian la judo  „ELITE NATIONALS 2018”, cu bilanțul de 11 medalii de aur, 6 de argint și 11 de bronz.

La întrecerile desfășurate în premieră pe arena renumitului circ  «TOHU» din Montreal, au fost admiși doar cei mai puternici opt concurenți la fiecare categorie de greutate.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente