Vulcanul Fuego din Guatemala a erupt. Autoritățile au declarat alertă portocalie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vulcanul Fuego din Guatemala, cu o altitudine de 3.763 m, a erupt joi, aruncând în aer coloane de cenușă, a anunțat protecția civilă care a declarat alertă vulcanică portocalie în regiune, informează AFP, potrivit Agerpres.

Situat la 35 de kilometri de capitală, vulcanul Fuego a început să erupă miercuri seară, aruncând cenușă până la 1.700 de metri deasupra craterului său, a precizat pentru jurnaliști David de Leon, purtătorul de cuvânt al Organizației naționale de luptă împotriva catastrofelor naturale (Conred).

Conred a declanșat alertă portocalie „în fața creșterii activității vulcanului Fuego”, care expulzează lavă până la o înălțime de 500 de metri deasupra craterului și aruncă „particule fine” de cenușă peste cel puțin opt sate învecinate, potrivit purtătorului de cuvânt.

Ca măsură preventivă, cursurile școlare au fost suspendate în mai multe școli din regiune. În afară de Fuego, în Guatemala mai există doi alți vulcani activi, Santiaguito (în vest) și Pacaya (în sud), la 30 km de capitală.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...