Ce să faci pentru a fi în siguranţă când călătoreşti singur într-o ţară străină

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Nimic nu se compară cu vacanţele de unul singur. Dacă nu aţi încercat acest lucru până acum, bloggerii de călătorii recomandă să încercaţi această experienţă, urmând câteva sfaturi pentru a vă păstra în siguranţă.

Nu există o modalitate mai bună de a descoperi lumea decât începând s-o cucereşti de unul singur. Dar, este una dintre cele mai frumoase experienţe, mulţi nu au curajul să plece pe cont propriu într-o ţară străină. Reader’s digest au realizat o listă a celor mai importante sfaturi de care bloggerii din turism ţin cont atunci când călătoresc:

  • Învăţaţi fraze uzuale care să vă ajute să comunicaţi cu localnicii

Dincolo de cuvinte de bază precum „salut“, „la revedere“ şi „mulţumesc“, este esenţial să învăţaţi termeni şi fraze care să vă poată ajuta să comunicaţi cu localnicii în caz de urgenţă. Indiferent dacă aveţi nevoie de îndrumări către cel mai apropiat spital sau dacă aveţi nevoie de ajutor pentru a chema poliţia, cunoaşterea unor fraze cheie va accelera abilitatea dumneavoastră de comunicare.

  • Nu vă temeţi să ascundeţi adevărul

Cunoaşterea localnicilor de-a lungul călătoriei tale poate fi o experienţă interesantă, dar dacă întrebările te fac să te simţi inconfortabil, este în regulă să ascunzi o parte din adevăr, de dragul siguranţei tale.

  • Tineţi cont de obiceiurile şi cultura locului

Ţineţi cont de cultura locului în care aţi ajuns atunci când vă alegeţi hainele pe care să le purtaţi. Dacă sunteţi îmbrăcat într-un mod pe care localnicii îl consider necorespunzător, veţi atrage atenţia şi posibile conflicte.

  • Aflaţi ce subiecte ar trebui să evitaţi

Discuţiile cu localnicii sunt una dintre cele mai bune modalităţi de a afla mai multe despre locurile şi obiceiurile culturale ale zonei. Dar aveţi grijă la subiectele delicate care ar putea jigni. Evitaţi subiectele de discuţie cum ar fi comunismul în Cuba sau despre familia regală din Thailanda, de exemplu.

  • Informaţi pe cineva despre programul zilnic

Întotdeauna trimiteţi informaţiile despre zbor, hotelul în care sunteţi cazaţi, informaţii despre tur şi planurile zilnice. În cazul în care se întâmplă ceva cu voi, este important ca o persoană de încredere să ştiu unde aţi fost ultima dată.

  • Nu expuneţi obiecte de valoare

Cel mai important lucru pe care hoţii de buzunar le caută sunt camerele scumpe atârnate în jurul gâtului turiştilor sau smartphone-urile lăsate în buzunarul din spate. Este recomandat să aveţi o geantă în care să vă puneţi toate lucrurile de valoare de care nu vă puteţi lipsi.

  • Luaţi în serios tehnologia

Bazaţi-vă pe telefonul mobil şi internet atunci când mergeţi în călătorie. Dacă harta nu vă ajută, hărţile Google vă pot indica în orice moment cum să găsiţi drumul înapoi.

  • Utilizaţi căştile cu responsabilitate

Unul dintre cele mai importante simţuri atunci când vine vorba de siguranţă este auzul. Poate fi plăcut să vă puneţi căştile şi să vă îndepărtaţi de propria voastră lume când sunteţi într-un autobuz, într-o sală de aşteptare sau chiar umblând printr-un oraş nou. Dar, este foarte important să rămâneţi vigilenţi şi să nu vă distrageţi de la ce se întâmplă în jur.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...