Ce îi aşteaptă pe moldovenii cu dublă cetăţenie care vor veni în Marea Britanie după Brexit. Theresa May a făcut anunţul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul britanic Theresa May a avertizat, joi, că europenii care vor veni în Marea Britanie după Brexit ar putea să-şi piardă unele drepturi, indicând un dezacord cu Uniunea Europeană în legătură cu statutul cetăţenilor în perioada de tranziţie, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Potrivit cerinţelor Blocului comunitar, cele trei milioane de cetăţeni europeni din Marea Britanie ar trebui să rămână eligibili pentru aceleaşi drepturi, până la sfârşitul perioadei de tranziţie. Însă Theresa May a sugerat că europenii care vor veni după luna martie a anului viitor vor fi trataţi în mod diferit.

„Oamenii care au venit în Marea Britanie când eram membri ai UE şi-au creat anumite aşteptări – au făcut o alegere de viaţă. Afirm foarte clar că există o diferenţă între acei oameni care au venit înainte de ieşirea noastră (din UE) şi cei care vor veni atunci când ştiu că Marea Britanie nu mai este membră a UE”, a spus May, care se află într-o vizită oficială în China.

Philippe Lamberts, parlamentar european care este implicat în activităţile pentru Brexit, a declarat: „Drepturile cetăţenilor vor fi un punct de negociere şi dorim să ne exprimăm poziţia fermă în privinţa acestui subiect … faptul că noile dispoziţii vor intra în vigoare numai după încheierea perioadei de tranziţie”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...