Salarii mai mari pentru angajații sistemului penitenciar. Cu cât se va majora salariul lunar al unui angajat din penitenciare

Începând cu 1 ianuarie 2018 personalul sistemului penitenciar din subdiviziuni beneficiază de majorări la salarii. Astfel, de sporiri salariale vor beneficia peste 2000 de angajați ai instituțiilor penitenciare.

În urma majorării, salariul lunar al unui angajat din penitenciare va crește în mediu cu 500 lei.

Respectiv, până la 1 ianuarie 2018 salariul unui angajat din efectivul de comandă inferior varia între 4207-5262 lei, iar pentru corpul de comandă mediu și superior între 4893-8108 lei.

După majorări, salariul unui angajat din efectivul de comandă inferior va fi între 4613-5865 lei, iar pentru corpul de comandă mediu și superior între 5301-8799 lei.

Precizăm că aproape 120 de mii de persoane din diferite domenii de activitate primesc din 2018 lefuri mai mari cu 10 la sută. De majorare vor beneficia peste 120 mii de angajați din instituțiile de învățământ, cultură și artă, medico-sanitare și de asistență socială, cultură fizică și sport, din sfera științei și inovării, militarii, polițiștii și alți angajați din organele apărării naționale, securității statului și ordinii publice, precum şi funcţionarii publici.

Majorarea salariilor este implementată în două etape.

Angajații din cultură, artă, medicii, asistenții sociali, cercetătorii științifici, militarii, dar și polițiștii vor beneficia de salarii mai mari din 1 ianuarie, iar cei din sistemul educaţiei – din 1 septembrie. În acest scop, în bugetul de stat s-au alocat aproape 337 de milioane de lei.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.