Un nou „teren de joacă pentru Plahotniuc”. De data asta, amenajat de Primărie la doar câţiva metri distanţă de cel al oligarhului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primăria Capitalei, condusă de primarul interimar Silvia Radu, a anunțat despre continuarea Programului municipal de amenajare a locurilor de joacă pentru copii. Astfel, în perioada februarie-martie curent, urmează a fi amenajate peste 30 de instalații de joacă în curțile blocurilor de locuințe din toate sectoarele capitalei. Curios este faptul că una dintre adresele anunţate este chiar lângă casa lui Vlad Plahotniuc. Asta deşi, la doar câţiva metri distanţă, în acelaşi cartier, cu mai puţin de un an în urmă, Fundaţia „Edelweiss”, care îi aparţine oligarhului, a amenajat şi ea un teren de joacă.

Este vorba despre strada Bulgară, 35, aflată la colţ cu strada 31 august 1989. Din câte se cunoaşte, preşedintele Partidului Democrat deţine aproape întreg imobilul din strada Bulgară, 41, care e doar peste o casă de cel din Bulgară, 35. Primăria nu anunţă care au fost criteriile de selecţie a adreselor unde să fie amenajate terenurile de joacă, însă la doar câteva zeci de metri există deja un teren de joacă amenajat acum mai puţin de un an de către „Fundaţia lui Vlad Plahotniuc Edelweiss”.

Deşi adresa juridică a terenului de joacă deja existent este strada Armenească 44/3, acesta este tot în acelaşi cartier cu str. Bulgară 35 şi 41, fiind amplasat exact în spatele noului sediu al Partidului Democrat.

În iunie 2017, o investigaţie RISE Moldova intitulată „teren de joacă pentru Plahotniuc”, relata că deşi pe un panou informativ scria că „terenul de joacă este construit cu suportul Fundației care îi poartă numele liderului Partidului Democrat”, documentele obținute de RISE Moldova arătau că, de fapt, „Parcul Edelweiss este amenajat de către compania Constar Invest SRL, proprietara imobilului de alături – care anterior a aparținut Partidului Comuniștilor din Republica Moldova”, adică actualul nou sediu al PD. Constar are mai multe legături cu liderul PD.

Este de menţionat şi faptul că Vlad Plahotniuc a fost şi beneficiarul indirect al amenajării de către Primăria capitalei a accesului către casa sa. Astfel, la începutul anului 2017, Primăria condusă de încă primarul Dorin Chirtoacă anunţa despre „finalizarea lucrărilor de amenajare a scuarului din strada Bulgară din preajma Preturii sectorului Centru”.

„Lucrările de amenajare pe str. Bulgară, în perimetrul bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt – str. 31 august 1989 au demarat în vara anului trecut și s-au desfășurat în contextul executării lucrărilor de reconstrucţie a bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt. Amenajarea acestui tronson de stradă s-a realizat conform schiței de proiect avizate, iar de către serviciile municipale s-a efectuat o serie de lucrări, care au presupus pavarea tronsonului pietonal, reconstrucţia bazinului şi renovarea panoului informativ. De asemenea, s-a modernizat iluminatul public şi amenajate spaţiile verzi din preajmă”, se mai arăta în comunicatul Primăriei, care specifica că în acest scop, din „bugetul municipal au fost valorificate circa 1,1 milioane lei”.

Recent însă, pietrele decorative instalate pentru a îngrădi accesul pe strada Bulgară, din direcţia bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt, au fost scoase, în locul acestora fiind instalată o barieră. Deocamdată nu se cunoaşte cine anume va dirija acea barieră care duce exact spre casa oligarhului moldovean.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...