A început sesiunea de primăvară a Parlamentului. Prima şedinţă plenară va avea loc pe 8 februarie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Prima şedinţă plenară a Parlamentului din acest an va avea loc peste o săptămână, joi, 8 februarie. Asta după ce cu o zi înainte, urmează să se întrunească în şedinţă membrii Biroului Permanent al Parlamentului, pentru a stabili ordinea de zi a şedinţei. Despre aceasta au relatat pentru Independent.md surse din cadrul Parlamentului. Oficial însă, deocamdată nu au fost făcute anunţuri în acest sens.

Potrivit Constituţiei, Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an, prima din care „începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie”. Cea de-a doua sesiune începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie, asta în condiţiile în care, în caz de necesitate, Parlamentul se poate întruni şi în sesiuni extraordinare sau speciale, la cererea Preşedintelui Republicii Moldova, a Preşedintelui Parlamentului sau a unei treimi din deputaţi.

Deputații și-au reluat activitatea în organele de lucru ale Parlamentului pe data de 15 ianuarie, iar până acum membrii mai multor Comisii permanente s-au întrunit în şedinţe pentru a aviza proiectele de legi care urmează a fi adoptate în cadrul şedinţelor plenare.

Amintim că sesiunea de toamnă 2017 s-a încheiat pe data de 22 decembrie 2017.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...