Persoanele interesate de programele de instruire în IT ar putea obține un credit pentru achitarea cursurilor. Care sunt condițiile

_Z9A7675

Rezultatele unui sondaj, efectuat de Consiliul Național al Organizațiilor Studențești din Moldova, arată că în topul primelor cinci cele mai arzătoare probleme ale tinerilor se regăsesc: lipsa locurilor de muncă (27.3%), calitatea proastă a studiilor (22.7%) și lipsa oportunitățile de dezvoltare personală (18.2%). Pentru a modifica situația, Asociația Națională a Companiilor, Tekwill Academy și Moldova Agroinbank au început procesul de creare a unui produs financiar destinat studenților.

În Republica Moldova nu există acum o instituție bancară, care ar acorda împrumuturi speciale pentru studii.  Este adevărat că poți găsi lesne pe piața de la noi credite pentru nevoi personale, pe care, la o adică, ai putea să le folosești și pentru a-ți plăti studiile sau cursurile de dezvoltare personală. Totuși, un împrumut pentru studii ar trebui să difere de creditele obișnuite. De la acesta așteptepți o rată mult mai mică, o perioadă confortabilă de rambursare și, în mod ideal, să poată fi întors din momentul angajării oficiale, când, de bine, de rău, te-ai pus pe picioare. 

Nu doar sondajele publice, dar și discuțiile cu studenții care vin în vizită sau pentru studii la Tekwill Academy au confirmat această certitudine. Tinerii sunt mai conștienți că le-ar prinde bine să urmeze un curs de programare, management, design, testing sau alt program de IT.

Creditorul perfect ar fi banca gata să-i aștepte să ramburseze periodic sume mici, aproape simbolice, cam cât ar fi rata lunară pentru un smartphone, de exemplu. Din acest motiv, Asociația Națională a Companiilor, Tekwill Academy și Moldova Agroindbank au inițiat implementarea unui produs financiar destinat studenților. Petru început s-a propus lansarea unui linii de creditare pentru cursurile Tekwill Academy. 

Dacă vrei să completezi chestionarul o poți face la acest link. Nu-ți va lua mai mult de 3 minute. În schimb, s-ar putea ca, în timp ce-ți bei cafeaua sau ceaiul, să ajuți la înțelegerea lucrurilor care pot fi făcute pentru tine, pentru ca să ajungi un specialist bun, cu șanse mari de angajare.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente