Cel mai puternic SUV de serie din lume, Jeep Grand Cherokee Trackhawk, este rechemat în service

Concernul Fiat Chrysler Automobiles a anunțat un recall major pentru SUV-ul performant Jeep Grand Cherokee Trackhawk din cauza unor probleme în sistemul de alimentare cu combustibil.

Astfel, în service se vor întoarce 1.242 de exemplare ale modelului, asta după ce Administrația pentru Siguranța Traficului Rutier din SUA (NHTSA) a insistat pe acest lucru. Toate mașinile au fost asamblate între 10 octombrie și 10 decembrie 2017, scrie Autoevolution.

Vezi şi: Hennessey a modificat cel mai puternic SUV de serie de pe planetă. Rezultatul este incredibil

Service centrele dealerilor Jeep vor începe să accepte maşinile vizate pentru a fi reparate începând cu 2 martie 2018. Totodată producătorul a decis să oprească momentan vânzările SUV-ului prin cadrul rețelei oficiale.

Referitor la problema depistată, s-a dovedit că rezervoarele de combustibil ale acestor mașini nu sunt fixate destul de bine. În cazul în care acestea sunt umplute integral cu benzină, există un risc de rupere a suporturilor. Defectul poate duce la aprinderea carburantului, devenind un pericol mortal pentru șofer și pasageri.

Vezi şi: (video) Cel mai nou smartphone de top de la Samsung a incendiat un Jeep Grand Cherokee

Amintim că un Jeep Grand Cherokee Trackhawk este dotat un motor V8 de 6.2 litri cu un compresor mecanic. Această “inimă” produce 717 cai putere şi 874 Nm de cuplu.

Vezi şi: (foto) Cinci curiozităţi despre cel mai puternic SUV de serie de pe planetă

Cmentariile sunt închise