02:22:54 20.04.2024
Stiri

Ghimpu comentează „bâlbâiala” de la CC și demisia lui Panțâru: „Nu se poate împăca cu ce are loc la noi. Îl cunosc din anii '80”

Politică 01.02.2018 12:48 Vizualizări2573 Autor: Ziarul National
Ghimpu comentează „bâlbâiala” de la CC și demisia lui Panțâru: „Nu se poate împăca cu ce are loc la noi. Îl cunosc din anii '80”


Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, spune că, deși îl crede pe Tutor Panțâru care a invocat motive personale pentru a pleca din fruntea Curții Constituționale (CC), cel mai probabil magistratul „nu se poate împăca” cu ce are loc astăzi în R. Moldova.

„Cred în ce a spus acest om. Este un profesionist”, l-a lăudat astăzi, într-o conferință de presă, Ghimpu pe Panțâru, amintind că acesta a deținut funcții importante inclusiv la ONU și CEDO.

„Mâ gândesc că, undeva, viața pe care a trăit-o Tudor Panțâru și ceea ce se întâmplă azi la noi nu s-au potrivit. (...) Panțâru nu se poate împăca cu ce are loc acum la noi. Îl cunosc din anii '80”, a declarat Ghimpu.

Liberalul sugerează că demisia lui Panțâru ar avea legătură cu felul în care a procedat CC referitor la sesizarea PL cu privire la constituționalitatea sistemului mixt.

„Am vorbit în această perioadă de mai multe ori public despre sesizare și nimeni nu a spus: stați măi, că noi am luat decizia. Înțeleg că s-a decis totul în ședință închisă, dar de ce nu am fost informați noi, autorii?”, a întrebat Ghimpu.

Vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a adăugat că este pentru prima dată când nu au știtut despre o decizie luată de CC, care a fost publicată la peste o lună și jumătate de când fusese adoptată. Munteanu a mai remarcat și faptul că CC a făcut publică decizia la o zi după ce delegația Comisiei de la Veneția a plecat din R. Moldova.

Potrivit lui Munteanu, Comisia de la Veneția a primit cele zece puncte privind neconstituționalitatea, în opinia liberalilor, sistemului mixt și va recepționa, de asemenea, decizia CC, pentru a include aceste lucruri în „verdictul final” pe care experții îl vor da în luna martie curent cu privire la acest sistem electoral din R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md