/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Spații amenajate pentru plimbarea câinilor și sterilizare gratuită. Ce prevede un proiect privind animalele de companie

missing
01 februarie 2018, ora 11:30

Potrivit autorilor, prin acest regulament va fi creat serviciul de gestionare a populației de animale de companie și animalelor fără stăpân în cadrul Direcției generale locativ-comunale și amenajare. Serviciu care va fi responsabil de capturarea animalelor fără stăpâni din spaţiul public; sterilizarea câinilor, înregistrarea animalelor fără stăpân, eutanasierea și colectarea cadavrelor de animale şi a deşeurilor organice de pe teritoriul municipiului Chișinău.

De asemenea, regulamentul prevede amenajarea spațiilor speciale pentru plimbatul animalelor de companie (a câinilor) în baza bugetului municipal pentru anul 2018 și construcția unui adăpost pentru animalele fără stăpân.

Potrivit documentului va fi creat un registru al animalelor de companie din municipiul Chișinău, pentru care din bugetul municipal pentru anul 2018 se va aloca suma de 200 mii lei. Astfel, câinii capturaţi, care sunt identificaţi prin microcipare, tatuaj sau crotaliere vor fi cazaţi separat, demarându-se în cel mai scurt timp procedurile de identificare a stăpânului/deţinătorului prin verificarea evidenţelor Registrului animalelor de companie, contactarea asociaţiilor chinologice/feline, a organizaţiilor pentru protecţia animalelor, după caz.

Aceste animale vor fi fotografiate și poza va fi postată în termen de cel mult 72 de ore, pe pagina web a adăpostului, împreună cu toate caracteristicile individuale ale animalului şi informaţiile cu privire la posibilităţile de revendicare. Stăpânii vor trebui să achite 500 lei pentru revendicare.

Toate prevederile proiectului pot fi citite mai jos. Iar, persoanele interesate pot participa la consultările publice care vor avea loc pe data de 21 februarie 2018, ora 17.00, în Sala de şedinţe a Primăriei Chişinău. Participanţii la dezbatere care se înscriu la luare de cuvânt îşi vor susţine punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului de decizie aflat pe ordinea de zi. Durata limită de exprimare a punctelor de vedere este de cinci minute pentru fiecare participant.

Responsabil de organizarea consultărilor publice asupra proiectului nominalizat este Vasile Efros, şef-adjunct al Direcţiei generale locativ comunale și amenajare. Toate propunerile şi sugestiile privind subiectul supus dezbaterilor pot fi expediate la adresa de e-mail: salubrizare.dglca@cmc.md la numărul de telefon: (022)-223-264.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram