UE intenționează să aloce o sumă suplimentară de 42,5 milioane de euro pentru cauza palestiniană

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Uniunea Europeană a fost de acord să aloce o sumă suplimentară de 42,5 milioane de euro (52,9 milioane de dolari) pentru construirea unui stat palestinian „democratic și responsabil”, a declarat miercuri șefa diplomației europene, Federica Mogherini, înainte de discuții privind procesul de pace din Orientul Mijlociu, relatează DPA.

Banii se vor îndrepta și către activitățile din Ierusalimul de Est, pentru a ajuta la construirea unui stat palestinian prin reforme politice, reducerea datoriilor, sprijinirea afacerilor și a societății civile palestiniene, precum și pentru accesul la apă și energie, a mai spus Mogherini potrivit Agerpres.

Anunţul survine înaintea discuțiilor de la Bruxelles la care vor participa importanți politicieni și oficiali israelieni, palestinieni, americani și arabi, pentru prima dată de la decizia controversată anunțată de Washington privind recunoașterea Ierusalimului drept capitală a Israelului.

Toată lumea trebuie să recunoască faptul că Statele Unite „au un rol esențial pentru ca orice proces să aibă o șansă reală de succes”, a spus Mogherini, avertizând în același timp Washingtonul că „singur va fi mai dificil să realizezi ceva”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...