(video) Noul Lister Thunder este un Jaguar F-Type tunat care va exista în doar 99 de exemplare

Fosta companie britanică Lister Cars, mai nou Lister Motor Company şi necunoscută publicului larg, a anunţat premiera unui nou model care a devenit cel mai rapid, cel mai puternic şi cel mai luxos făcut vreodată în istoria sa de 65 de ani. Automobilul se numeşte Thunder şi nu este unul original, făcut de la zero, dar pe baza unui Jaguar F-Type.

Mai exact, coupeul celor de la Jaguar a fost transformat dintr-un sportcar într-un supercar!

Caroseria maşinii se deosebeşte prin mai multe componente. De exemplu, nouă este bara de protecţie frontală cu un splitter, ambele făcute integral din fibră de carbon, nouă este capota cu guri de ventilare, nouă este bara de protecţie spate cu un difuzor din carbon integrat, grila radiatorului este diferită de cea care se găseşte pe modelele F-Type, iar denumirea companiei este prezentă pe mai multe detalii, inclusiv aceleaşi mânere.

Toate acestea au permis reducerea greutăţii cu 15 kg, până la 1.650 de kilograme.

Vezi şi: (video) Test Drive: Am încercat Jaguar F-Type facelift cu motor de 2.0 litri și 300 cai putere – Premieră

Potrivit informaţiilor, drept maşină-donator a fost luat modelul F-Type R cu tracţiune spate şi motor V8 de 5.0 litri. Agregatul a fost modificat şi i s-au adăugat nu doar un compresor şi un intercooler mai performant, ci şi un nou sistem de filtrare a aerului şi şi o unitate electronică de control resetată.

Puterea a crescut de la 550 la 675 de CP (după standard britanic 666 bhp). Cuplul maxim de la 680 la 976 Nm.

Din punct de vedere dinamic, noul Lister Thunder nu a depăşit doar maşina originală din care “a luat naştere”, ci şi cel mai puternic F-Typer SVR cu 575 CP, tracţiune integrală şi 1.705 kg.

Acceleraţia 0-96 de km/h o poate face în 3.2 secunde, comparativ cu 3.5 secunde cât înregistrează F-Type SVR. Acceleraţia 0-161 de km/h noul Thunder o poate face în 6.8 secunde, iar viteza maximă se opreşte la 335 de km/h (F-Typer SVR -322 km/h).

Vezi şi: (video) Jaguar a găsit o metodă prin care putem vedea sunetul produs de un F-Type SVR

Pe lângă manipulările efectuate sub capotă, Lister Thunder are o suspensie resetată cu amortizoare reglabile de curse, un eşapament care redă un sunet deosebit de agresiv şi este mai uşor cu 10 kg, dar şi un set de jante de 21 de inci în anvelope Michelin Supersoft XL.

Pentru interior se oferă mai multe opţiuni de personalizare, inclusiv tapiţerie cu piele Nappa în peste 30 de culori.

În total vor fi produse doar 99 de maşini şi fiecare va avea un preţ de start de 139.950 de lire sterline. Prima prezentare publică a modelului va avea loc în centrul ExCel din Londra între 15-18 februarie 2018.

Amintim că marca Lister Cars a fost fondată în anul 1954 şi iniţial s-a ocupat de construcţia unor modele sport şi de curse, folosind componente produse de alte mărci, precum acelaşi Jaguar. În anul 1993 a fost asamblată ultima maşină, iar în 2013, după ce a fost cumpărată de omul de afaceri Andrew Whittaker şi-a reluat activitatea.

Noul proprietar intenţionează ca în viitor să facă alte ediţii limitate de maşini, iar însăşi Lister Motor Company să devină un fel de Brabus sau Alpina, cel puţin pentru Jaguar.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/