„Să re-auzim povestea”. Un program care încurajează părinții și copiii să devină mai curajoși și empatici cu ajutorul poveștilor

DSCN0248

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” în parteneriat cu Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță” dă startul unui Program de promovare a lecturii cu voce tare „SĂ RE-AUZIM POVESTEA”. Programul își propune să încurajeze copiii, dar și părinții să comunice, să empatizeze, să socializeze și chiar să participe la interpretarea unei povești alături de bibliotecari și actori.

Lansarea programului va avea loc pe 1 februarie, la ora 11.00, la Filiala „Transilvania” (sect. Ciocana, bd. Mircea cel Bătrân nr. 7). Este un prilej frumos de reuniune în cadrul Zilei Internaționale a Cititului Împreună (ZICI 2018)/ World Read Aloud Day (WRAD), sărbătorită la nivel mondial.

În cadrul programului de lectură copiii vor învăța lucruri despre planete, cosmos, prințese și dragoni, despre lume, familie, prietenie. În zilele de marți și joi, spațiile bibliotecilor se vor transforma într-un loc de lecturat povești pentru copiii cu vârste între 3 și 10 ani. Copiii vor petrece creativ și interactiv într-o bibliotecă aproape de casă, ascultând povești din colecția bibliotecii, în lectura bibliotecarilor și actorilor.

Prin organizarea Programului de promovare a lecturii cu voce tare „SĂ RE-AUZIM POVESTEA”, biblioteca va contribui la insuflarea dragostei pentru lectură, va susține copiii să-și dezvolte imaginația și creativitatea, își vor îmbogăți vocabularul, vor fi încurajați să se exprime corect și coerent, își vor dezvolta curiozitatea și își vor petrece timpul într-un mod plăcut, amuzant și distractiv.

Participarea la toate activitățile organizate de bibliotecă este gratuită.

Proiectul se va desfășura pe parcursul anului în următoarele filiale ale Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”:

#„Transilvania” (sect. Ciocana)

# „Târgu-Mureș” (sect. Râșcani)

# „Adam Mickiewicz” (sect. Centru)

#„Maramureș” (sect. Centru)

# „Ștefan cel Mare” (sect. Botanica)

# „Alba-Iulia” (sect. Buiucani)

# „I. Mangher” (sect. Râșcani

#„Ovidius” (sect. Centru)

# „Târgoviște” (sect. Buiucani)

#Nicolae Titulescu (sect. Botanicasa reauzim povestea-01 (1)_1077x1523

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente