08:46:16 24.04.2024
Stiri

Izvorul UNIC din Europa, care are puteri TĂMĂDUITOARE

Știri 07.07.2015 14:47 Vizualizări2170 Autor: Ziarul National


Izvorul UNIC din Europa, care are puteri TĂMĂDUITOARE bzi.ro

Mănăstirea Izbuc, prima mănăstire ortodoxă din Ardeal, este cunoscută, în primul rând, pentru izvorul unic în Europa. Se spune că apa, care țâșnește uneori din pietre, are puteri miraculoase.

Mănăstirea din județul Bihor este situată la poalele munților Codru Moma, la aproximativ 100 de kilometri de Oradea, într-un cadru feeric de munte, încărcat de pioșenie, informează bzi.ro.

Numele de Izbuc vine de la un izvor care se află lângă mănăstire și care izbucnește la anumite intervale - izbuc intermitent. Actuala mănăstire a fost construită între anii 1928-1930 și este o mănăstire de călugări.

Fenomenul carstic este considerat factor de minuni, pe seama lui punându-se vindecări miraculoase, de aceea este cunoscut în țară și peste hotare, fiind unic în Europa.

Hramul Mănăstirii este Adormirea Maicii Domnului - în ziua de 15 august, când atrage un mare număr de vizitatori, atât localnici, cât și turiști. Încă din cele mai vechi timpuri, credincioșii de toate religiile fac pe 15 august pelerinaj la Mănăstirea Izbuc, atrași de miracolul Izvorului Tămăduirii.

Oamenii n-au găsit nici până azi o explicație științifică a fenomenului de la Izbuc. Bătrânii călugări spun că apa izvorului a vindecat mulți bolnavi declarați de medici incurabili.

Mănăstirea Izbuc cuprinde două biserici, două case, un grajd, iar în apropiere se află o cabană a ocolului silvic din Halmagiu. Pelerinii care doresc să se cazeze la mănăstire o pot face gratuit cu o singură condiție, să participe la sfintele slujbe alături de călugări.


Stiri relevante

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md