(video) „Bunicii grijulii”, campania concepută pentru asigurarea securității celor mici în drum spre școală

ba-lo-skip-hop-cho-be-6
Foto: shoptretho.com.vn

„Bunicii grijulii” reprezintă o campanie de promovare și asigurare a securității celor mici, atunci când sunt în drum spre școală sau spre casă. Campania este inițiată de Poliția Republicii Moldova, cu preluarea experienței din Italia.

Proiectul se referă la prezența persoanelor în etate la trecerile de pietoni din preajma instituțiilor de învățământ, pentru ca să ajute copiii să traverseze străzile. Inițiativa este preluată din experiența mai multor orașe din nordul Italiei.

„Acest proiect presupune implicare persoanelor de vârsta a treia, cu responsabilitate civică înaltă, care nu sunt indiferente, care au nepoţi şi vor să se implice în protejarea lor”, a declarat șeful adjunct al Inspectoratului Național de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc.

Cetățenii cred că proiectul este foarte util, iar implicarea pensionarilor într-adevăr ar putea contribui la protejarea securității copiilor în trafic. „Îndemn toţi pensionarii să se implice în acest proiect, pentru a proteja şi a asigura copiii noştri. E bun pentru bunici, pentru ca să nu stea acasă, în singurătate, dar să aibă ocupaţie”, a declarat un cetățean despre inițiativa IGP.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente