Ești pasionat de filosofie? Participă la un atelier de lectură și discuție filosofică cu Alexandru Cosmescu

11018600_461290320707591_3381056388593990503_n

Practica filosofării presupune o serie de atitudini, care o fac posibilă, și o serie de abilități, care oferă instrumente pentru a o desfășura. Școala de Filosofie de Sâmbătă te invită la un „Atelier de lectură și discuție filosofică”. Gazda evenimentului va fi Alexandru Cosmescu.

Printre atitudinile necesare în scopul practicării filosofiei se include capacitatea de a te detașa de propriile convingeri și moduri de a înțelege, disponibilitatea și deschiderea de a asculta, fidelitatea față de ceea ce este efectiv prezent în experiență. Abilitățile, celălalt aspect de bază al filosofării concepute ca practică, sunt și ele multiple: parafraza, interpretarea, argumentarea, chestionarea, definirea, explicitarea, analiza.

Atelierele de filosofie desfășurate în baza metodologiei propuse de filosoful practician contemporan Oscar Brenifier oferă un cadru propice pentru cultivarea acestor atitudini și abilități.

La eveniment va fi propus un fragment de text, care urmează să contribuie la cultivarea atitudinilor necesare în scopul practicării filosofiei. Drept mijloc în realizarea scopului va fi examinarea riguroasă a sensului textului și a ideilor participanților, prin intermediul întrebărilor.

Evenimentul va avea loc pe data de 3 februarie 2018, la ora 10.00, în incinta Universității de Stat, str. Alexei Mateevici, nr. 60, blocul central, et. 5, sala 511.

Participarea la ateliere este gratuită, dar pentru înregistrare accesați acest link sau link-ul către evenimentul pe Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente