(VIDEO) De țările UE nici nu vrea să audă: Igor Dodon pledează pentru „fortificarea relaţiilor comercial-economice” cu Iran

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Șeful statului, Igor Dodon pledează pentru „fortificarea relaţiilor comercial-economice” cu Iran. Cel puțin asta declară acesta, după o întrevedere avută cu delegaţia Camerei de Comerţ şi Industrie din oraşul Isfahan, Iran, care se află în Republica Moldova la invitaţia sa.

Potrivit şefului statului, scopul vizitei oficialilor iranieni „constă în fortificarea relaţiilor comercial-economice dintre statele noastre”.

„În cadrul dialogului am menționat existența unui potenţial enorm pentru dezvoltarea raporturilor comerciale între ambele ţări și am atras atenția asupra oportunităților de colaborare în diverse domenii, în special, cel investițional, agroindustrial, financiar–bancar, transportului, turismului, industriei prelucrătoare de metale”, a declarat Dodon pe o rețea de socializare.

De asemenea, acesta declară că a încurajat participarea companiilor iraniene în activitatea zonelor economice libere și a parcurilor industriale din Republica Moldova, care oferă condiții atractive pentru investitorii străini.

„Mi-am exprimat convingerea că vizita delegației iraniene în țara noastră va impulsiona dialogul dintre statele noastre și va conduce la aprofundarea relaţiilor moldo-iraniene în interesul ambelor popoare”, a mai subliniat Igor Dodon


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...