PyeongChang 2018, cele mai mari Jocuri Olimpice de iarnă din istorie. Câți sportivi vor evolua la această competiție

pyeongchang2018-k

Jocurile Olimpice de iarnă, care vor avea loc în districtul sud-coreean PyeongChang din Coreea de Sud, în perioada 9-25 februarie, vor fi cele mai mari din istorie, grație numărului record de participanți și atribuirii a peste 100 de medalii de aur.

Un total de 2.925 de sportivi din 92 de țări vor lua parte la aceste Jocuri, PyeongChang 2018 urmând a depăși, ca număr de participanți, Jocurile Olimpice din 2014 de la Soci, la care au fost prezenti 2.858 de sportivi din 88 de țări.

Moldova va fi reprezentată de Nicolae Gaiduc în vârstă de 21 de ani. El va evolua la proba schi fond, în timp ce Cristopher Horl – la schi alpin.

Statele Unite ale Americii se vor prezenta luna viitoare la PyeongChang 2018 cu cea mai puternică delegație care a luat parte vreodată la o ediție de iarnă a Jocurilor Olimpice, având în componență 242 de sportivi, urmată de cea a Canadei, cu 226 de competitori. La rândul său, Coreea de Sud va fi reprezentată de 144 de sportivi, informează cosr.ro.

În urma scandalului de dopaj cu care s-a confruntat Rusia, la PyeongChang 2018 vor concura, sub drapel neutru, 169 de sportivi ruși.

Comitetul Internațional Olimpic a făcut o excepție în privința Coreei de Nord, căreia i-a atribuit 22 de locuri, în condițiile în care doar patinatorii artistici Ryom Tae-ok și Kim Ju-ik Habian reușiseră să se califice în mod oficial la JO 2018.

Printre cei 22 de sportivi nord-coreeni care vor concura la cinci discipline diferite se regăsesc 12 jucătoare de hochei pe gheață, care vor forma o echipă comună cu Coreea de Sud. Echipa celor două Corei este rodul acordurilor istorice la care cele două țări au ajuns luna aceasta, pentru ca Nordul să poata lua parte la „Jocurile Păcii”, așa cum le-au numit autoritățile de la Seul.

Delegatiile Coreei de Nord și Coreei de Sud vor defila împreună la ceremonia de deschidere a acestor Jocuri, programată pe 9 februarie, după 12 ani, de la Torino 2006, de când au defilat împreună sub drapelul Unificării.

La PyeongChang 2018, Malaezia, Singapore, Kosovo, Eritreea și Ecuador vor debuta la Jocurile Olimpice de iarnă.

La JO 2018 va fi atribuit un număr record de medalii de aur – 102, după includerea unor probe noi în programul olimpic competițional – schi alpin pe echipe, snowboard big air și curling dublu mixt.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente