Şalaru, despre reacţia preşedintelui privind declaraţiile de „Unire” în unele localităţi: Dodon nu prea mai poate face mare lucru odată pornit tăvălugul Unirii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul ministru liberal al Apărării Anatol Şalaru, demis de Igor Dodon din primele zile ale intrării sale în funcţia de preşedinte, susţine că Igor Dodon s-ar fi speriat de declaraţiile de Unire, semnate de aleşii locali din unele localităţi, luând decizia de a convoca Consiliul Suprem de Securitate. Asta deşi, spune Şalaru, acesta „nu s-a speriat” atunci când au avut loc alte manifestări de acest gen din Găgăuzia şi stânga Nistrului.

„Președintele Igor Dodon s-a speriat atât de tare de deciziile localităților care au votat Unirea cu România încât a decis să convoace Consiliul de Securitate al Republicii Moldova. Dodon nu s-a speriat de referendumurile organizate în Găgăuzia, nu se teme de pregătirile militare pe care le face GOTR în Transnistria ci doar de Unire. Nu a cerut niciodată pedepsirea celor care ne-au împușcat în 1992 la Nistru dar este gata să bage la închisoare unioniștii”, a scris liderul Partidului Unităţii Naţionale pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Şalaru însă, „ca tot ce a făcut până acum”, preşedintelui „Dodon nu-i va reuși nici de data asta”. „Din păcate pentru el și din fericire pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului, nu prea mai poate face mare lucru odată pornit tăvălugul Unirii”, susţine Şalaru.

„Suntem alături de localitățile și aleșii locali care au votat unirea și oricând au nevoie de ajutor li-l vom acorda cu tot sufletul. Hotărârile adoptate de acești aleși locali vor fi parte a istoriei neamului românesc. Suntem alături de voi fraților. Apa, ca și Dodon, trece pietrele rămân”, a conchis politicianul.

Vedeţi şi: Reacţia lui Igor Dodon faţă de arderea drapelului din PMAN şi declaraţiile de Unire ale unor localităţi. „Cineva încearcă să verifice cât de trainic este statul. Vor suferi fiasco”

Amintim că preşedintele Igor Dodon s-a scandalizat în legătură cu declaraţiile adoptate de câteva localităţi din ţară, privind Unirea cu România, semnate acum câteva zile, precum şi incendierea de ieri a drapelului Republicii Moldova din interiorul Arcului de Triumf din capitală. Astfel, şeful statului a solicitat Guvernului, Parlamentului, Serviciului de Informaţii şi Securitate, Ministerului Afacerilor Interne şi Procuraturii Generale să ia atitudine faţă de „aceste fenomene distructive” în cel mai scurt timp, „să condamne și să inițieze procedura de tragere la răspundere în conformitate cu prevederile legislației naționale a tuturor celor care se fac vinovați de organizarea și desfășurarea acestor acțiuni, dar și de neglijență în serviciu a responsabililor din organele de drept ale Republicii Moldova”.

Totodată, Igor Dodon a dispus convocarea Consiliului Suprem de Securitate, în cadrul căruia urmează „să luăm atitudine cu privire la acțiunile îndreptate împotriva suveranității, independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...