Actualitate

Peste 400 de companii participă la Expoziţia „Fabricat în Moldova”- 2018

„Genericul principalei expoziţii din ţară în acest an este „Fabricat în Moldova – fabricat pentru tine”. Susţinând producătorii autohtoni, ne-am propus să promovăm companiile care sunt interesate în primul rând de calitate şi beneficiul consumatorului. Evenimentul a devenit o importantă platformă naţională pentru agenţii economici, care şi-au făcut un nume în business, precum şi pentru antreprenorii începători şi această tendinţă va fi menţinută”, a declarat astăzi la deschiderea Expoziţiei, preşedintele CCI, Sergiu Harea.

Peter Michalko, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în R. Moldova, a menţionat în discursul său că schimbul comercial şi exporturile ţării noastre spre piaţa europeană, care sunt în creştere, demonstrează că mărfurile moldoveneşti devin tot mai competitive. „Piaţa europeană este una dintre cele mai mari din lume, constituind circa 500 milioane de consumatori, or, pentru producătorii moldoveni este o provocare interesantă să aibă acces la această piaţă. Vrem să vedem R. Moldova cu o economie puternică, în calitate de partener eficient, iar pentru aceasta vom oferi colaborarea şi susţinerea necesare”, a subliniat ambasadorul UE.

„Expoziţia „Fabricat în Moldova” este un eveniment care are dreptul la viaţă şi care trebuie să demonstreze că producătorii din ţara noastră pot valorifica investiţii, asigurând calitate, eficienţă şi preţ accesibil”, a punctat, la rândul său, Chiril Gaburici, ministru al Economiei şi Infrastructurii.

Agenda Expoziţiei „Fabricat în Moldova"-2018 include mai multe evenimente. Printre acestea se numără defileuri de modă şi prezentări ale brandurilor autohtone, forumurile economice bilaterale R. Moldova – Belarus şi R. Moldova – România, mese rotunde pe teme ce ţin de economia verde, învăţământul dual etc. Pe 1 februarie, la Cahul va avea loc un Forum Internaţional de Afaceri, la care vor participa peste 200 reprezentanți ai întreprinderilor din R. Moldova şi din străinătate din diferite sectoare: agricultură, industria agroalimentară, tehnologii informaţionale şi comunicaţii, textile, sectorul construcţiilor, energie regenerabilă, sectorul automotiv, industriile creative ş.a. Forumul se va finaliza cu o sesiune de întrevederi bilaterale de afaceri menite să dezvolte relaţiile comerciale şi parteneriatele internaţionale. Totodată, în cadrul expoziției se va organiza tradițional Târgul locurilor de muncă.

Expoziţia din acest an este amplasată sectorial, în funcţie de profilul de activitate, în pavilionul central, pavilioanele 2 și 3, pe o suprafaţă de 3100 de metri pătraţi. Potrivit organizatorilor, se preconizează că “Fabricat în Moldova" – 2018 va fi vizitată de peste 40 mii de persoane. Printre delegații oficiale din străinătate se numără reprezentanți din Republica Belarus, Ucraina, România, Turcia, Iran, Letonia ş.a.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *