Top 100 cele mai vândute modele de maşini în 2017 în Europa

Piaţa de maşini din Europa este una dintre cele mai mari din lume şi majoritatea producătorilor auto aleg să-şi desfăşoare afacerile anume în această zonă. Să analizăm deci care au fost cele mai solicitate modele de automobile în 2017 cu ajutorul unui clasament realizat de portalul Focus2move, unul care ne arată statistici comparative cu cele din anul precedent 2016.

FOTO: contentful.com

Aşadar, topul celor mai bine vândute automobile destinate transportului pasagerilor nu se deosebeşte prea mult de cel format în urma anului 2016. Doar două noi nume au intrat printre cele 100 de maşini, acestea fiind: Toyota C-HR pe locul 54 şi Audi Q2 pe 73.

Vezi şi: Top 100 cele mai vândute modele de maşini în 2017 în toată lumea

Liderul clasamentului şi-a păstrat titlul de rege în regiune, asta chiar dacă volumul total al vânzărilor în 2017 i-a scăzut cu 3.4%. Bestseller-ul VW Golf a ajuns în proprietatea a 546.250 de oameni.

Lupta pentru al doilea lor s-a dat între compactele Renault Clio şi Volkswagen Polo. Diferenţa de vânzări a celor două maşini a fost de vreo aproximativ 18.000 de unităţi, asta pentru că popularitatea hatchback-ului german a scăzut cu 10 la sută.

Vezi şi: Oficial! A fost anunţat liderul grupurilor auto cu cele mai mari vânzări la nivel mondial în 2017

Cel mai popular SUV compact rămâne a fi Nissan Qashqai cu peste 292.000 de maşini vândute. În 2016 modelul Ford Fiesta i-a ocupat locul, însă în acest an din cauza unui declin cu 13.5% modelul a ajuns pe a cincea poziţie.

Cea mai bine vândută Skoda este Octavia cu 267.770 de maşini vândute, în timp ce modelul Volkswagen Tiguan, cel care a urcat şapte poziţii comparativ cu 2016, nu i-a ajuns două exemplare pentru a depăşi în acest clasament bestseller-ul ceh.

Top 10 este încheiat de Ford Focus, Peugeot 208 şi Opel Astra, doar primul model de aici înregistrând o creştere în vânzări.

Vezi şi: Top 50 branduri auto care au vândut cele mai multe autovehicule în 2017

Top 100 cele mai vândute modele de maşini în 2017 în Europa:

Clasamentul Focus2move a fost realizat utilizând date colectate din peste 300 de surse, inclusiv de la toți furnizorii oficiali (alături de ministere locale ale transporturilor sau asociații de producători de autoturisme).

Cifrele estimative cuprind statistici ale vânzărilor din 28 de ţări din comunitatea europeană + trei state din zona E.F.T.A. – Asociația Europeană a Liberului Schimb (Norvegia, Islanda şi Elveţia) + câteva ţări din sud-estul continentului european precum: Rusia, Turcia, Ucraina, Bosnia, Serbia, Macedonia, Belarus, Armenia, Georgia, Albania şi Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise