(FOTO) „Linie” clandestină de producere a alcoolului, stopată la Soroca. Oamenii legii au scos sticle până şi din sobă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O „linie” clandestină de producere a alcoolului contrafăcut, a fost stopată de către poliţiştii de frontieră din nordul ţării. Astfel, în urma descinderilor la domiciliile persoanelor suspectate de producerea, păstrarea și comercializarea ilegală a produselor alcoolice, au fost ridicate 565 sticle cu băuturi alcoolice, toate fără timbru de acciz.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, descinderile au avut loc în baza unor informații operative, dar şi a autorizației legale emisă în acest sens, în dimineața zilei de 30 ianuarie, pe trei adrese din orașul Soroca. În rezultat, din gospodăria a doi suspecți s-au ridicat 565 de sticle de alcool în sortiment, cu miros specific de cognac, vodcă, whiskey, balsam, lichior și alcool etilic, precum și 174 de capace.

Din cercetările primare, polițiștii de frontieră au stabilit că proprietarii, cetățeni moldoveni de 54 și respectiv 57 de ani, produceau și păstrau alcoolul în condiții casnice, și îl comercializau ilegal în cantități diferite. La fel, se presupune că o parte din băutură, ca materie primă, ar fi fost transportată din regiunea transnistreană.

Până la soluționarea cazului, întregul lot de băutură alcoolică, ridicat în cadrul percheziției, a fost plasat la sediul SPF Soroca, în camera de păstrare a corpurilor delicte.

 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...