(FOTO) Despre „stricta necesitate”! În timp ce preşedintele PD al raionului şi-a reparat drumul până la poartă, peronul Gării Auto Făleşti e numai gropi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deşi drumul care duce la casa președintei raionului Fălești, Iraida Bînzari, membră a Partidului Democrat, și alte două străzi alăturate din același cartier au fost reparate vara trecută din banii Consiliului Raional Fălești, Gara Auto din aceeaşi localitate este numai gropi. Iraida Bânzari a spus că „s-au reparat drumurile din oraș care aveau strictă necesitate de această reparație”. O cititoare a site-ului Independent.md se arată nedumerită, întrebându-se ce fel de „strictă necesitate” este vorba, dacă atunci când plouă la Gara Auto trebuie să „înoţi”.

„Poze de la Gara Auto Fălești!!! Aș vrea să adresez o întrebare dnei Iraida Bânzari, despre ce fel de „strictă necesitate” vorbește dumneaei???? Aloooo oameni buni, voi sunteți conștienți că acolo dacă plouă trebuie să „înnoți” la propriu!!! Rușine domnilor, rușine!”, a scris cititoarea noastră pe pagina ei de Facebook, plasând şi link-ul la ştirea cu reparaţia străzii din faţa casei funcţionarei.

Amintim că, potrivit Moldova Curată, străzile Plopilor, Botoșani și Viitorului sunt singurele din orașul Fălești pentru care în 2016-2017 au fost alocați bani din bugetul raional. În total pentru reparaţia celor trei străzi au fost alocați peste 3 milioane de lei.

Vedeţi şi: Drum reparat din bani publici până la poarta președintei PD a raionului Fălești

Restul drumurilor reparate sunt drumuri de legătură între localitățile raionului. Întrucât cele trei străzi sunt de importanță locală, nu raională, banii ar fi trebuit să vină din bugetul primăriei, nu al raionului.

Primarul orașului Fălești, Vladimir Rusu, a spus că solicitări oficiale de la locuitori referitoare la reparația celor trei străzi nu au fost depuse la Primărie, dar că „plângeri în general auzim frecvent, multe drumuri trebuie reparate”. „Nu, oficial nu s-au adresat la Primărie. Dar noi suntem bucuroși că se mai face ceva. Probabil și faptul că acolo locuiește președinta raionului a avut un rol. Eu glumesc și spun că dacă fiecare președinte și primar și-ar repara strada pe care locuiește ar fi multe străzi făcute”, mai spunea primarul Vladimir Rusu.

Foto: Maria Şuşu/Facebook.com


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...