Circa 2.500 de elevi din Chișinău deja știu cum să se protejeze de abuzul sexual pe Internet. Unde și cum poți sesiza poliția

5

Centrul pentru combaterea crimelor informatice în comun cu Direcția Poliție a mun. Chișinău desfășoară în perioada 1 decembrie 2017 – 28 martie 2018, campania de informare și prevenire pentru elevi „Violența din click în click”. În cadrul acestor instruiri au fost informați aproximativ 2.500 de copii, elevi ai claselor a VII-a, a VIII-a și a IX-a.

Internetul oferă o mulțime de avantaje, însă utilizarea lui fără respectarea anumitor reguli elementare prezintă riscuri și amenințări, ceea ce a stat la baza selectării materialului informativ prezentat pe durata campaniei.

Centrul participă activ în acțiuni dedicate promovării siguranței online și securității informației, creșterii nivelului de conștientizare a populației asupra amenințărilor din mediul online, precum și prezentarea soluțiilor pentru soluționarea problemelor identificate în spațiul online.

În cadrul campaniei a fost desfășurat un șir de activităţi de informare în cadrul mai multor instituții de învățământ din mun. Chișinău. 

Astfel, Centrul pentru combaterea crimelor informatice le reamintește elevilor despre existența portalului internetsigur.md, destinat protecției drepturilor tinerilor pe Internet.

În această ordine de idei, atragem repetat atenția tuturor părinților, tutorilor și educatorilor asupra seriozității problemei menționate, pentru a fi precauți şi a „monitoriza” navigarea în siguranță a copiilor în spațiul virtual.

Ofițerii Centrului pentru combaterea crimelor informatice întreprind continuu măsuri de prevenire a abuzului și exploatării sexuale a copiilor în Internet, precum și acțiuni orientate spre stabilirea utilizatorilor implicați în săvârșirea acțiunilor perverse sau distribuirea pornografiei infantile.

În cazul în care ați devenit victima unor astfel de acțiuni sau v-a devenit cunoscut un asemenea caz, vă rugăm să ne contactaţi la numerele de telefon: 022 577 153; 078710293 – Unitatea de gardă a Inspectoratului Național de Investigații sau la adresa de e-mail a Centrului pentru Combaterea Crimelor Informatice: [email protected].

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente