/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/HARTĂ/ Care sunt cele mai populare trasee ale cicliștilor și alergătorilor amatori din Chișinău

missing
31 ianuarie 2018, ora 10:32

Potrivit hărții, Chișinăul este orașul cel mai activ, iar utilizatorii aplicației preferă câteva trasee pentru alergat și pentru ciclism. Parcul Valea Morilor este cel mai solicitat de către sportivi, aici înregistrându-se cel mai mare număr de utilizatori ai aplicației. Alte trasee populare în Chișinău sunt: stadionul „Dinamo”, Parcul Central, Parcul Catedralei, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. București, bd. Grigore Vieru, bd. Dacia, Parcul Valea Trandafirilor, bd. Moscova, str. Alecu Russo și bd. Mircea cel Bătrân.

Foto: strava.com

După Chișinău, aplicația este populară și la Bălți, Orhei, Rîbnița și Tiraspol, însă în aceste orașe sunt înregistrate mai puține trasee.

Foto: strava.com

Pe lângă evidența traseului, aplicația mai oferă informații despre numărul de kilometri alergați, viteza medie, durata antrenamentului, numărul de calorii, evoluția alergării, dar și date statistice despre activitatea sportivă a utilizatorului.

Foto: netdna-ssl.com

La nivel global, Strava este utilizată preponderent în Europa, America de Nord și America de Sud. Aplicația le permite utilizatorilor să compare rezultatele proprii cu cele ale altor utilizatori, însă oferă și posibilitatea ajustării setărilor de securitate. Strava poate păstra secretă o anumită zonă geografică, asta după ce s-a constatat că hoții de biciclete s-au inspirat din această aplicație pentru a sustrage bicicletele mai performante.

Foto: strava.com

Harta realizată de Strava a permis identificarea mai mult baze militare secrete. Judecând după datele prezentate, există câțiva atleți și în Siria, care sunt activi doar în anumite zone, relativ izolate. Acest lucru poate sugera faptul că utilizatorii Strava din Siria sunt de fapt militari americani și ruși, care se deplasează pe teritoriul bazelor militare. În imaginea de mai jos poate fi văzută baza coaliției internaționale At-Tanf.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram