(VIDEO) A trecut vama fără probleme, cu sute de articole vestimentare; Ghinionul a venit la 4 km de punctul de trecere Leușeni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai multe articole vestimentare pentru copii și maturi, bunuri nedeclarate la trecerea frontierei de stat au fost reținute de către echipele mobile ale Poliției de Frontieră, pe traseul Leușeni – Chișinău. În cazul dat este cercetat un cetățean moldovean de 37 de ani, șofer al autovehiculului ticsit cu bunuri.

În seara zilei de 29 ianuarie, un echipaj mobil al IGPF desfășura în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni, mai multe acțiuni de verificare și control asupra mijloacelor de transport, pentru care existau bănuieli rezonabile de transport ilegal de bunuri peste frontieră.

În rezultat, la o distanță de 4 km de punctul de trecere Leușeni, pe interiorul țării, a fost oprit în trafic un Volvo XC 90, la volan aflându-se un locuitor al satului Mileștii Mici, r-nul Ialoveni. După verificarea documentelor de identitate, polițiștii de frontieră au solicitat conducătorului auto să prezente și actele necesare pentru încărcătura care o transporta.

Pentru un număr de 953 de unități vestimentare, bărbatul nu deținea niciun act de proveniență și posesie. Mai mult, acesta a recunoscut că a traversat frontiera prin punctul de trecere Leușeni și nu a îndeplinit formularul de declarație vamală pentru marfă.

Bunurile importate ilegal și unitatea de transport au fost reținute conform procedurii legale. Până la elucidarea circumstanțelor și finalizarea cercetărilor vor fi depozitate la sediul SPF Leușeni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...