/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Curtea Constituțională a examinat pe ascuns sesizarea PL privind sistemul mixt. Ce a decis

missing
30 ianuarie 2018, ora 21:33

Astfel, judecătorii Curții Constituționale nu au admis spre examinare sesizarea fracțiunii Partidului Liberal privind controlul constituționalității legii care instituie sistemul mixt de vot în R. Moldova.

„Se declară inadmisibilă sesizarea fracțiunii parlamentare a Partidului Liberal privind controlul constituționalității:

– articolului 44 alin.(1) lit.e1 );
– articolului 73 alin.(2) și (3);
– articolului 74 alin.(4), (5) și (6);
– articolului 80 alin.(1) teza a doua și alin.(5);
– și articolului 87 alin.(4) din Codul electoral în redacția Legii nr.154 din 20 iulie 2017 pentru modificarea şi completarea unor acte legislative.
2. Prezenta decizie este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova”, se arată în decizia emisă de CC.

Decizia integrală o puteți citi mai jos:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram