(video) Drag race: Noul BMW Z4 M40i vs Porsche Boxster GTS vs Audi TT S facelift

În cele ce urmează puteţi vedea testul performanţelor noului BMW Z4 M40i, acesta participând la o întrecere pe o distanţă de 402 metri, în premieră făcută publică pe portalul video Youtube. Fiind cel mai proaspăt lansat din acest trio de decapotabile, acum avem ocazia să vedem dacă este mai bun decât concurenţii “mai vechi”.

În mod tradiţional pentru colegii noştri din Marea Britanie, bavarezul alături de celelalte două modele germane a fost antrenat pe o distanţă de 402 metri cu pornire de pe loc, s-a accelerat din mers de la 80 de km/h şi i s-a testat mecanismele de frânare de la o viteză de 112.65 km/h.

Înainte de toate s-a făcut şi un test pentru a afla acoperişul cărui autoturism coboară mai repede.

Ţinem să vă amintim rapid caracteristicile acestor automobile:

  • Noul BMW Z4 M40i este dotat cu un motor cu şase cilindri dispuşi în linie, care livrează 340 CP şi 500 Nm de cuplu. Inclusiv printr-o transmisie Steptronic Sport cu opt trepte şi funcţie Launch Control, dar şi cu ajutorul unui sistem de tracţiune spate, poate accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în 4.5-4.6 secunde, în timp ce viteza maximă îi este limitată la 250 de km/h.

  • Cel mai proaspăt Porsche Boxster GTS dispune de un motor boxer cu patru cilindri și un volum de 2.5 litri, care generează 365 CP şi 430 Nm de cuplu. În acest caz mai are transmisie PDK, tracţiune spate şi pachet Sport Chrono, prin toate care poate face accelerația 0-100 de km/h în 4.1 secunde. Viteză maximă se oprește la 290 de km/h.

  • Audi TT S Roadster (modelul facelift) vine cu un motor turbo de 2.0 litri, care produce 306 CP şi 400 Nm de cuplu. Agregatul este standard cuplat doar la o transmisie S tronic cu şapte trepte. Dintre toţi trei concurenţi, doar acest model are un sistem de tracţiune integrală quattro. Acceleraţia 0-100 de km/h o face în 4.8 secunde. Viteza maximă este limitată la 250 de km/h.

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/