Curioasa decizie a Curții Constituționale; A declarat inadmisibilă sesizarea PL privind votul mixt la 15 decembrie, dar a anunțat la 30 ianuarie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Curtea Constituțională a declarat drept inadmisibilă sesizarea fracțiunii Partidului Liberal, din 5 septembrie 2017, prin care s-a cerut verificarea constituţionalităţii legii privind introducerea sistemului electoral mixt. Acest lucru s-a întâmplat la 15 decembrie 2017, doar că decizia a fost făcută publică abia la 30 ianuarie.

Despre hotărârea Curții nu au știut nici măcar autorii sesizării, în condițiile în care președinte PL, Mihai Ghimpu, a adresat luni, 29 ianuarie, o solicitare prin care se cerea urgentarea examinării.

Citește și: (DOC) Liberalii cer Curții Constituționale să urgenteze examinarea sesizării pe cazul sistemului mixt

A doua zi pe site-ul Curții Constituționale a apărut o decizie prin care sesizarea liberalilor este declarată inadmisibilă. Este interesant că decizia datează cu 15 decembrie 2017, adică acum o lună și jumătate.

Potrivit activistului civic Valeriu Pașa, acțiunile Curții Constituționale sunt „aberante”.

„La 15 decembrie deja a anului trecut, CC a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților PL privind sistemul mixt. Despre această decizie se află abia azi. O lună și jumătate decizia Curții Constituționale privind cel mai important subiect al momentului a fost ținută secret. Probabil au așteptat să plece experții Comisiei de la Veneția. Raționamentul unui comportament atât de idiot din partea celor care au decis să țină o lună și jumătate această decizie în secret îmi scapă. Dar asta e bespredel veritabil”, a menționat Valeriu Pașa. 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...