06:53:40 20.04.2024
Stiri

(DOC) Bălțiul riscă să rămână NESALUBRIZAT începând de mâine. „Primăria nu are ca scop depășirea crizei, dar utilizează situația creată pentru PR politic”

Social 30.01.2018 16:20 Vizualizări1579 Autor: Ziarul National
(DOC) Bălțiul riscă să rămână NESALUBRIZAT începând de mâine. „Primăria nu are ca scop depășirea crizei, dar utilizează situația creată pentru PR politic” publika.md


Co-fondatorul „Salubrity Solutions” SRL, Dumitru Rusnac, firmă care se ocupă de salubrizarea municipiului Bălți, l-a informat pe edilul interimar al orașului, Leonid Babii, că începând de miercuri, 31 ianuarie, poligonul de depozitare a deșeurilor se închide până la acoperirea datoriei restante de către Primărie și inițierea unui dialog la subiectul depășirii situației create.

„Primăria Bălți dă dovadă de lipsă de responsabilitate și mimarea unui dialog. Din momentul sistării serviciului, s-au făcut mai multe demersuri către Primărie cu propunerea de a iniția un dialog pentru depășirea situației create. Cu părerea de rău, lucrurile nu s-au mișcat de loc, iar Primăria nu are ca scop depășirea crizei, dar utilizează situația creată pentru PR politic de joasă calitate. Mai mult, din motive inexplicabile, astăzi nu mai avem interlocutori direcție, toți sunt plecați, pe buletin sau în concediu. Constat cu regret o incapacitate instituțională gravă și pledez pe implicarea DVS personală pentru depășirea urgentă a crizei”, scrie Rusnac, potrivit realitatea.md.



Sursa citată mai spune că actualmente procesul de colectare și evacuare a gunoiului se face în mod haotic, iar autoritățile din Bălți nu fac nimic pentru a rezolva această problemă. Anume acest lucru duce la acumularea unor cantități mari de gunoi pe străzile orașului, care provoacă nemulțumirea locuitorilor orașului și, de asemenea, pun în pericol viața lor.

Dumitru Rusnac a spus anterior că se retrage de pe piaţa din Bălţi, deoarece Primăria exercită presiuni asupra firmei pe care o conduce. „Ultimele luni am tot umblat pe la Primărie şi le-am spus că finalizez activitatea la Bălţi”, a menţionat Rusnac, citat de esp.md.

În anul 2012, „Salubrity Solutions” a câștigat licitația pentru colectarea și evacuarea gunoiului din Bălți. „Odată cu venirea la putere a lui Renato Usatîi, problemele create artificial au început aproape imediat: 15 procese pornite împotriva companiei, controale neîntemeiate și solicitări de rapoarte”, a declarat Rusnac.

La rândul său, Renato Usatîi a scris pe o reţea de socializare că „Salubrity Solutions” ar fi dorit o majorare a tarifelor până la 100 de lei per gospodărie, însă Dumitru Rusnac a infirmat acest lucru.

Amintim că fostul administrator al întreprinderii municipale de salubrizare, Serghei Pcela, și-a dat demisia din cauza crizei deșeurilor de la finele anului trecut. De asemenea, acesta a povestit că „întreprinderile municipale au ajuns să fie controlate ilegal de apropiaţi ai lui Renato Usatîi”. „A venit o gașcă de oameni la Primărie și fără nicio împuternicire a început să administreze orașul. Ei se duc la șefii de întreprinderi și le dau ordine. Toate aceste acțiuni au paralizat activitatea întreprinderilor”, a adăugat Pcela.

Guvernul a intervenit la finele anului la salubrizarea orașului Bălți, după ce primarul interimar Igor Șeremet a cerut suportul autorităților publice centrale. După ce a fost criticat pentru ca a cerut ajutorul premierului Filip, Igor Șeremet a decis să-și prezinte demisia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md