Tot mai mulţi şoferi apelează la falsificarea documentelor, atunci când decid să traverseze graniţa şi nu au timp pentru a le perfecta legal

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi cetățeni străini și un moldovean sunt documentați de polițiștii de frontieră pentru uz de fals în acte și modificării neautorizate asupra numărului de caroserie a mașinii. Cazurile au fost consemnate în ultimele 48 de ore, în punctele de trecere Tudora, Palanca și Briceni. Potrivit Poliţiei de Frontieră, falsificarea documentelor, devine unul din tertipurile la care apelează mulți din conducătorii auto atunci când decid să traverseze granița și nu dispun de timp pentru a le perfecta legal.

Astfel, un tânăr din oraşul Anenii Noi s-a prezentat în PTF Tudora pentru controlul de frontieră, la volanul unui Opel Vectra, cu numere de înmatriculare moldovenești. În timpul verificării, polițiștii de frontieră au stabilit că asupra autovehiculului s-au efectuat unele modificări mecanice. Datele de pe caroserie nu corespundeau cu cele din pașaportul tehnic. Conducătorul auto a declarat că procurase autoturismul anul trecut, în luna iulie, de la un conațional din raionul Drochia contra sumei de 300 de euro. Mai mult, acesta ar fi apelat la un expert auto pentru verificarea mașinii procurate, cel din urmă asigurându-l că nu există niciun temei de suspecție. În prezent, bărbatul de 33 de ani cooperează cu ofițerii de investigații pentru a elucida cazul, iar mașina a fost reținută și plasată pe teritoriul Direcției regionale EST.

Al doilea incident a avut loc în PTF comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, unde s-a apropiat pe direcția ieșire din țară, un cetățean al Israelului. Acesta conducea un BMW înmatriculat în Irlanda. Printre documentele de călătorie înmânate spre verificare, șoferul a transmis și permisul de conducere eliberat de autoritățile de competență din Ucraina. În timpul examinării documentului cu tehnica din dotare s-a demonstrat că respectivul act prezintă semne de falsificare. Tânărul în vârstă de 23 de ani nu a dorit să dea careva declarații privind ilegalitatea comisă. Documentul a fost reținut și va fi transmis spre expertiză, iar cercetările sunt continuate de angajaţii Poliţiei de Frontieră în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor.

Încheie șirul infracțional o procură falsificată, prezentată de către un cetățean ucrainean, pentru mijlocul de transport Mazda, înmatriculat în Lituania. Pentru formalitățile necesare trecerii frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova, prin PTF comun Briceni-Rossoșani, conducătorul auto de 21 de ani a înmânat polițiștilor de frontieră mai multe documente, printre care s-a depistat și o împuternicire notarială lituaniană. Urmare a verificării minuțioase a actului s-a constatat că este falsificat. Cetățeanul Ucrainei cunoștea despre falsul documentului, ulterior a prezentat și procura autentică pentru autoturismul condus, deși împuternicirea notarială nu este verificată la traversarea frontierei de stat.

Polițiștii de frontieră cercetează cazurile în vederea atragerii la răspundere pentru ilegalitățile comise conform legislaţiei naţionale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...