/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Judecătoria Chișinău s-ar putea muta din nou. Alexandru Tănase: E complicat să asiguri confort

missing
30 ianuarie 2018, ora 11:51

Căutăm o soluție astfel încât judecătorii pe de o parte să beneficieze de spații adecvate înfăptuirii justiției, și justițiabilii să beneficieze de un confort atunci când merg în instanța de judecată, și când vorbesc de confort mă refer la săli de judecată, săli de lucru pentru avocați, procurori, locuri de parcare pentru mașini care din păcate sunt complicat de asigurat în sediul fostului minister al Agriculturii, prin urmare este o problemă pe care o vom discuta. Ezit să vă dau un răspuns exact dacă vom muta Judecătoria de acolo sau nu o vom muta, dar vă spun că pot fi găsite soluții mai bune”, a declarat Alexandru Tănase, ministrul Justiției.

Ministrul a precizat că deja a discutat cu premierul la acest subiect și se va constitui un grup de lucru format din membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, Cancelaria de Stat și Ministerul Justiției să găsim soluția cea mai potrivită în acest sens.

Tănase a menționat că personal crede că clădirea fostului minister al Agriculturii, „este o clădire administrativă care poate fi folosită în scopuri administrative mai potrivite decât în scopurile judiciare. Totuși fiecare instituție are un specific al activității pe care le prestează, cred că justiția este distinctă puțin decât activitatea administrativă clasică”, a subliniat ministrul.

Amintim că, în octombrie 2017, guvernul a aprobat o decizie conform căreia clădirea ministerului Agriculturii de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 162 va fi transformată în judecătoria Chișinău. Astfel, potrivit proiectului în proprietatea Ministerului Justiției trece clădirea cu o suprafață de 1987,6 metri pătrați, un garaj cu suprafața de 107,4 metri pătrați și un teren de 0,8070 ha pentru a asigura funcționarea judecătoriei Chișinău într-un sediu unic cu 154 de judecători.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram