09:35:42 29.03.2024
Stiri

UNIREA R. Moldova cu România nu mai este un subiect TABU în PE. Lider al PPE: „Cea mai simplă cale ca R. Moldova să ajungă în UE este Unirea cu România”

Politică 30.01.2018 11:00 Vizualizări2378 Autor: Ziarul National
UNIREA R. Moldova cu România nu mai este un subiect TABU în PE. Lider al PPE: „Cea mai simplă cale ca R. Moldova să ajungă în UE este Unirea cu România”


Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu, care este și vicepreședintele Grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPE), este convins că cea mai simplă cale ca R. Moldova să ajungă în Uniunea Europeană este Unirea cu România.

„Personal îmi doresc ca acest proiect (de țară n.r.) să cuprindă Unirea cu R. Moldova. Este cea mai simplă cale ca R. Moldova să ajungă în UE. Ar fi logic și s-ar împlini toate dorințele și, în același timp, ar fi o bază pentru dezvoltarea ulterioară a României Mari”, a afirmat Marinescu într-un interviu pentru 10 TV.

În același context, europarlamentarul delegat de Partidul Național Liberal în Parlamentul European, formațiune apropiată președintelui Klaus Iohannis, a subliniat că e momentul ca Unirea să fie o prioritate pentru România. „Trebuie să spunem clar ce vrem pentru viitorul apropiat – e vorba de Unirea cu R. Moldova”, a punctat Marian-Jean Marinescu.

Oficialul a mai spus că anul 2019, atunci când România va deține Președinția Consiliului Uniunii Europene, va reprezenta o bună oportunitate pentru a pune pe agenda priorităților dezideratul Unirii celor două state românești.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md