Pique și-a anunțat retragerea din naționala Spaniei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Gerard Pique a anunţat că nu va mai juca pentru naţionala Spaniei după Mondialul din vară, din Rusia.

„Vor fi ultimele mele meciuri pentru Spania. Am petrecut momente unice la naţională. Sunt foarte mândru că am jucat pentru Spania atunci când am avut această şansă. Atunci când nu mai atât de multă motivaţie sau vrei să te concentrezi pe alte lucruri vine şi momentul în care trebuie să zici stop”, a declarat fundaşul Barcelonei.

Pique a avut nenumărate conflicte în ultima perioadă cu fanii naţionalei Spaniei din cauza declaraţiilor sale pro-catalane. Fundaşul în vârstă de 30 de ani a fost şi huiduit la unele meciuri de acasă ale „Furiei Roja” din acest motiv.

Gerard Pique a jucat 94 de meciuri şi a marcat cinci goluri pentru Spania, din 2009 încoace.

Apărătorul catalanilor a cucerit atât titlul mondial, cât şi pe cel european cu naţionala iberică.

Pique şi-a prelungit chiar luni contractul cu Barcelona, până în 2022. Noua înţelegere are stipulată o clauză de reziliere în valoare de 500 de milioane de euro.

Gerard Pique a ajuns la academia Barcelonei atunci când avea doar 10 ani și a făcut junioratul la celebra La Masia, fiind cumpărat apoi de Manchester United în schimbul a 5,25 milioane de euro (2004).

Clubul de pe Camp Nou l-a adus înapoi în 2008, pentru 5 milioane de euro. Între timp, fundașul bifase și un sezon la Zaragoza, acolo unde a fost împrumutat de Manchester United.

Internaționalul spaniol are în palmares la cluburi 4 Ligi ale Campionilor (3 cu Barcelona și una cu Man. United), 6 titluri în La Liga și unul în Premier League.

La Barcelona, Pique a strâns 425 de partide, timp în care a marcat 36 de goluri și a oferit 8 pase decisive. În actuala stagiune, fundașul de 30 de ani a jucat 28 de partide și a înscris două goluri.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...