Adjunctul directorului FBI își dă demisia, după o dispută cu Trump

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Adjunctul directorului FBI, Andrew Mccabe, criticat de președintele Donald Trump, a demisionat, dezvăluie luni seară NBC News, citând surse la curent cu dosarul.

Mccabe urma să se pensioneze din funcția de la Biroul Federal de Informații în martie. Însă el va rămâne în FBI până atunci, dar nu în funcția de conducere, potrivit NBC.

Andrew Mccabe a demisionat la o săptămâna după ce s-a aflat că Trump, care l-a acuzat că este părtinitor politic, voia să-l dea afară, relatează BBC News.

Donald Trump „nu a fost implicat în procesul decizional” care a condus la demisia lui Andrew Mccabe, a declarat luni seara Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Mccabe a fost, o scurtă perioadă de timp, director interimar al FBI, după ce Trump l-a demis pe fostul șef, James Comey, care coordona anchetă FBI cu privire la un presupus amestec rus în alegerile prezidențiale din 2016.

Însă Trump l-a nominalizat în funcția de director al Biroului pe Christopher Wray, care a fost confirmat în post de Senat, în luna august.

Wray a amenințat recent cu demisia, după ce secretarul Justiției, Jeff Sessions, a exercitat presiuni asupra sa să-l dea afară pe Mccabe.

Locatarul Casei Albe l-a criticat pe Mccabe din cauza că soția sa, dr Jill Mccabe, a candidat din partea Partidului Democrat la un post de senator în Virginia.

Campania ei a primit o donație în valoare de 675.000 de dolari din partea Partidului Democrat și a unui comitet de finanțare politică aliniat lui Hillary Clinton, rivala lui Trump în alegerile prezidențiale.

Trump i-a atacat pe Mccabe și pe soția sa pe Twitter, catalogându-l pe șeful FBI, la acea vreme, drept un „prieten de-al lui Comey”.

„Problema este că șeful interimar al FBI & persoana însărcinată cu investigația Hillary, Andrew Mccabe, a primit $700,000 de la H (illary Clinton) pentru nevastă!”, a scris Trump pe Twitter în iulie.

Washington Post (WP) a dezvăluit săptămâna trecută că Mccabe a fost deranjat de o întrebare pe care șeful statului i-a adresat-o în Biroul Oval. Trump l-ar fi întrebat pe Mccabe cu cine a votat în 2016 în alegerile prezidențiale, potrivit unor actuali și foști oficiali, citați de ziarul american.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...