Cel de-al treilea Guvern PSD-ALDE după alegerile din 2016, învestit! Promisiunile primei femei prim-ministru din România

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel de-al treilea guvern PSD-ALDE de la alegerile parlamentare din 2016 a fost învestit azi în România, fără mari emoții pentru candidaţii care aveau majoritatea asigurată. Potrivit Digi24, pentru învestirea Guvernului condus în premieră de o femeie au votat 282 de parlamentari, 136 aleşi au votat „împotrivă”, iar unul s-a abţinut. La şedinţa comună de plen şi-au înregistrat prezenta 352 de parlamentari, iar pentru validarea noului Guvern este nevoie de un număr de 233 de parlamentari.

Potrivit presei de peste Prut, miniştrii Cabinetului condus de Viorica Dăncilă, prima femeie prim-ministru în România, au fost audiaţi dimineaţă în comisiile Parlamentului, iar după-amiază, de la ora 15:00, a fost convocat plenul reunit pentru învestirea Guvernului. În discursul său din fața parlamentarilor, Viorica Dăncilă a făcut un lung şir de promisiuni, multe dintre ele aceleaşi pe care le-au făcut şi predecesorii săi: 350 de kilometri de autostradă până în 2020, salariul minim va urca la 300 de euro, iar tinerii se vor întoarce acasă.

La fel, Viorica Vasilica Dăncilă a declarat că va renunţa săptămâna aceasta la formularul 600 şi apoi la altele. Din punct de vedere politic, Dăncilă a ţinut să spulbere speculaţiile legate de subordonarea sa faţă de Liviu Dragnea şi a anunţat că singura entitate faţă de care va răspunde guvernul său va fi cea parlamentară.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...