/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, vizita lui Putin și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/FOTO. VIDEO/ Li s-a făcut rău de la sentință. Pedepse mai dure pentru trei inculpați din dosarul „La Soacra”

missing
29 ianuarie 2018, ora 17:45

Fosta angajată a Direcției comerț din cadrul Primăriei s-a simțit rău după ce a aflat că va petrece următorii 6 ani după gratii. Asta după ce prima instanță i-a stabilit doar o amendă.

„-Cum comentați această sentință? -Absolut ilegală. -O veți contesta? -Normal că da”, a spus Liliana Leancă, avocatul Ludmilei Bășcănean.

De ajutorul medicilor a avut nevoie și Vasile Toma, fost angajat al Centrului de Sănătate Publică. După ce Judecătoria Centru l-a condamnat la 2 ani cu suspendare, astăzi Curtea de Apel i-a aplicat o pedeapsă de peste 6 ani de detenție.

„Aceștia, exercitând atribuțiile de serviciu, urmau să stopeze folosirea acelei butelii de gaz și în genere funcționarea obiectivului dat”, susține procurorul Sergiu Brigai.

O pedeapsă mai dură a primit și pompierul Sergiu Popel. Deși prima instanță l-a condamnat la 6 ani de pușcărie, Curtea de Apel i-a adăugat încă un an de detenție.

„Am zis foarte frumos: Nu comentez. Voi vedea decizia motivată și abia atunci voi comenta. La moment nu comentez. Românește se înțelege?”, menționează Angela Popil, avocatul lui Sergiu Popel.

Procesul însă nu s-a încheiat aici. Avocatul victimelor urmează să ceară achitarea despăgubirilor de către toți cei responsabili.

„Aproximativ este vorba de milioane. Nu pot să vă spun acum exact, pentru că nu avem un calcul foarte, foarte clar stabilit, dar vă dați seama, sunt vieți pierdute, sunt vieți distruse, sunt copii lăsați fără părinți”, susține Dumitru Sliusarenco, avocatul victimelor.

Pentru administratorul localului, Andrei Iarîna, pedeapsa a rămas neschimbată, el fiind condamnat la 6 ani de pușcărie. În total, 4 persoane au decedat, iar alte 13 au fost rănite după ce, la 9 ianuarie 2016, o butelie de gaz a explodat în cafeneaua „La Soacra” din Piața Centrală.

Reporter: Sergiu Niculiță
Imagini: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram