Cât l-a costat pe Igor Dodon vacanţa în munţii Altai. O agenţie de turism oferă tururi cu elicopterul de la 3.500 de euro

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Igor Dodon s-a aflat în acest weekend în munţii Altai din Federaţia Rusă, acolo unde a ales să-şi petreacă prima sa vacanţă din acest an. Şeful statului a plasat zilele trecute şi câteva poze realizate lângă un elicopter, dar şi din interiorul acestuia, ceea ce l-a costat nu mai puţin de 4.750 de euro.

Postul de televiziune TV8 a consultat o agenție de turism din Federaţia Rusă, care oferă tururi cu elicopterul în Altai, iar costul unui zbor cu o durată de trei ore este de cel puţin 3.500 de euro, în funcţie de elicopterul ales. Eurocopterul care apare în imaginea postată de Igor Dodon, l-ar fi costat pe acesta o treime de milion de ruble ruseşti, adică circa 4.750 de euro, şi are o capacitate de până la cinci persoane pe lângă pilot.

Turul include o vedere panoramică a vârfului Beluha, cel mai înalt punct din Siberia, dar o oprire de până la trei ore la poalele muntelui, la lacul Akkem (2050 metri de asupra nivelului mării) cu vizitarea unei capele ortodoxe, dar şi organizarea unui picnic.

Contactat de TV8, Ion Ceban, purtătorul de cuvânt al președintelui a declarat că Igor Dodon se află într-o vizită privată. Întrebat cât a costat și a durat vacanța, Ceban a declarat că nu cunoaște astfel de detalii.

Vedeţi şi: (FOTO) Președintele călător a plecat într-o nouă vacanță: Fotografii „extreme”, pe rețelele de socializare

Anterior, președintele a declarat că în această iarnă și-a planificat două vacanțe: „Câteva zile o să merg în Europa şi câteva zile vreau să merg în Federaţia Rusă, în Ţinutul Altaiului. Ţinutul Altaiului e foarte departe, e aproape de frontiera cu Mongolia. Federaţia Rusă este o ţară foarte frumoasă”.

Acum Igor Dodon este la Moscova, unde a oferit un interviu jurnaliștilor de la postul de televiziune RTVI, care au fost întorși anterior de pe Aeroportul Chișinău.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...