(GRAFIC) Cele mai „harnice” raioane din Republica Moldova; Nordul țării este îmbătrânit și inactiv

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rata de activitate a populaţiei în vârstă de 15 ani şi peste rămâne scăzută în Republica Moldova. Doar în șapte raioane și municipiile Bălți și Chișinău rata de activitate depăşește media pe țară, în timp ce în nordul republicii se înregistrează cea mai mică rata de activitate economică.

Conform Biroului Național de Statistică, rata de activitate a populaţiei în vârstă de 15 ani şi peste, diferă în profil regional, în limitele a 32,4% şi 57,1%.

În 9 raioane, municipiile Chişinău și Bălți rata de activitate depăşește media pe țară, iar în 11 raioane – este sub 40%. Cea mai mică rata de activitate economică este înregistrată în raioanele din Regiunea Nord, unde este și cel mai mare grad de îmbătrânire a populației.

În Florești, Fălești și Ocnița se înregistrează cea mai deplorabilă situație, fiind înregistrată cea mai scăzută rată de activitate.

Conform BNS, case se bazează pe rezultatele Recensământului din anul 2014, din totalul populație de 15 ani și peste care au declarat situația economică, 915,7 mii persoane sau 45,1% constituie populația economic activă, în timp ce în 2004 această categorie de populație reprezenta 53,1%.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...