Bitcoinii sau viaţa? Un cuplu din Marea Britanie a fost forţat de un grup de atacatori să îşi transfere criptomonedele în conturile acestora

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi utilizatori ai criptomonedei bitcoin au fost ameninţaţi cu arme şi jefuiţi la domiciliul lor din zona rurală a Marii Britanii, fiind forţaţi să facă transferuri de criptomonede către wallet-urile atacatorilor, potrivit Business Insider.

Danny Aston şi prietena sa Amy Jay, care conduc împreună o companie de trading pe piaţa criptomonedelor, au fost forţaţi să transfere monede digitale într-un anumit wallet, de către patru bărbaţi care au intrat cu forţa în casa lor din Moulsford, Oxfordshire.

Atacurile care implică arme sunt foarte rare în Marea Britanie, în special în exteriorul Londrei, şi de obicei sunt asociate cu reţele de crimă organizată.

Incidentul a avut loc în data de 22 ianuarie, dar raportul poliţiei a fost întocmit o săptămână mai târziu. Este neclar cât de multe criptomonede au fost puse în pericol.

Nimeni nu a fost rănit, a transmis un purtător de cuvânt al poliţiei din Thames Valley. Autorităţile sunt încă în căutarea făptaşilor.

Aston tranzacţiona criptomonede sub pseudonimul „Goldiath”. Potrivit The Times, acesta a tranzacţionat peste 100.000 de criptomonede în peste 16.300 de conturi, şi oferă sfaturi de tranzacţionare şi analize online.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...