(video) Cât de bine îți cunoști drepturile? A fost lansată campania de informare cu privire la protecția datelor cu caracter personal

58459
Foto: IPN

Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP) lansează, începând cu ziua de astăzi, campania de informare și sensibilizare a cetățenilor privind protecția datelor cu caracter personal. În luna februarie, în transportul public din Chișinău va fi difuzat un spot despre drepturile persoanelor în raport cu protecția datelor cu caracter personal și protecția vieții private.

Cetățenii trebuie să-și cunoască drepturile pe care le au în ceea ce privește protecția datelor cu caracter personal. Este mesajul Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, care inițiază o campanie de informare și sensibilizare în acest sens, informează IPN.md.

Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal își propune să organizeze anul acesta mai multe evenimente pentru informarea opiniei publice. Astăzi, în cadrul mai multor instituții de învățământ din Chișinău sunt organizate dezbateri publice și seminare de informare pentru elevi și studenți, despre datele cu caracter personal și protecția lor.

Eduard Răducan spune că printre cele mai frecvente cazuri de prelucrare contrar legii a datelor cu caracter personal se înregistrează în sistemul bancar, cel al sănătății, poliţie, iar în ultima perioadă și în mass-media. Potrivit lui, se atestă abateri de la normele legale în ceea ce privește accesul la registrele de stat și prelucrarea datelor din acele baze de date.

În curând, va fi suspus dezbaterilor publice un proiect de lege privind reglementarea instalării camerelor de supraveghere în sălile de curs ale instituțiilor de învățământ, în transport, pe străzi, inclusiv camerele care supraveghează traficul rutier.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente