Experții NATO la Ministerul Apărării: A fost discutată Iniţiativa de Consolidare a Capacităţilor de Apărare

Secretarul general de stat al Ministerului Apărării, Radu Burduja, a avut astăzi o întrevedere cu grupul de experţi NATO, responsabili de implementarea Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare pentru Republica Moldova (DCBI).

Scopul vizitei experţilor NATO este de a oferi expertiza necesară pentru elaborarea şi implementarea Strategiei Militare (SM), precum şi elaborarea, coordonarea şi realizarea documentelor de planificare a apărării privind construcţia şi dezvoltarea Forţelor Armate în conformitate cu prevederile Strategiei Naţionale de Apărare şi Strategiei Militare.

Secretarul general de stat a mulţumit reprezentanţilor NATO pentru expertiza oferită la elaborarea documentelor strategice – Strategia Naţională de Apărare şi Strategia Militară, specificând că aceste documente reprezintă pentru Republica Moldova un pas important în modernizarea sectorului de apărare.

De asemenea, Radu Burduja a menţionat că instituţia naţională de Apărare se pregăteşte de faza a doua a iniţiativei respective, care prevede identificarea posibilităţilor prin care NATO poate sprijini Republica Moldova, cu accent pe iniţierea unor proiecte concrete direcţionate spre dezvoltarea capabilităţilor operaţionale ale Armatei Naţionale.

În acest sens, Burduja a menţionat că ţara noastră contează pe susţinerea partenerilor în desfăşurarea celei de-a doua etape a DCBI.

De notat că grupul de experţi NATO se află în Republica Moldova în perioada 29 ianuarie – 2  februarie curent.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.