/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Ce probleme au semnalat socialiștii Comisiei de la Veneția privind sistemului electoral mixt

missing
29 ianuarie 2018, ora 12:50

Unicul principiu care trebui luat la baza creării circumscripțiilor și oferirii mandatelor de deputat este principiul proporționalității, care a fost flagrant încălcat. Noi socialiștii am insistat în cadrul comisiei ca pentru diasporă s se aloce cel puțin 10 mandate de deputat, iar pentru transnistria cinci, în realitate s-au alocat două mandate și pentru diasporă trei. Pentru peste 500 de mii de cetățeni care lucrează în Rusia s-a oferit doar un singur mandat”, a declarat Vlad Bătrîncea, deputat PSRM.

De asemenea, socialistul a spus că în alegerile în R. Moldova trebuie să treacă la un format electronic. Menționând că astfel se vor depăși problemele existente, listele imperfecte și fiecare alegător va putea să voteze.

Aici puteți citi ce au declarat PL și PLDM.

Amintim, că o delegația comună a Comisiei de la Veneția și OSCE/ODIHR, care se află într-o vizită de informare în Republica Moldova, în perioada 28-30 ianuarie curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram