Plahotniuc a ordonat, Buliga a executat: Proiectul ce interzice poliției să ridice plăcuțe de înmatriculare a fost înregistrat

12821448_703932093082418_7757379652007781852_n

Deputata PD, Valentina Buliga, este cea care a executat „ordinul” șefului de partid, Vlad Plahotniuc, cu privire la „ridicarea numărului de înmatriculare”. Democrata a înregistrat astfel pe 17 ianuarie un proiect de lege ce abrogă un alineat din Codul Contravențional ce se referă la acest subiect.

„Urmare a scoaterii plăcuțelor de înmatriculare, constatăm că, proprietarii sau posesorii de vehicule sunt deseori puși în situații complicate, fiind în imposibilitate de a mai circula cu mașina”, argumentează Buliga în proiectul său de lege.

Potrivit acesteia, conducătorii auto trebuie să identifice serviciile unui evacuator, fie să identifice inspectorii care au ridicat plăcuțele.

„Constatăm că practica ridicării plăcuțelor cu numărul de înmatriculare a vehiculelor parcate ilegal este una ineficientă, care nu oferă soluții pentru combaterea practicii de staționare sau parcare ilegală, ba din contra, creează dificultăți atât pentru conducătorii auto, cât și pentru polițiști”, mai scrie Buliga.

Anterior, liderul PD, Vlad Plahotniuc, anunțase că dorește ca șoferii să fie pedepsiți sau amendați altfel decât să „piardă ore în șir” pentru a recupera plăcuțele de înmatriculare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente