Candu, către delegaţia Comisiei de la Veneţia: „Actualul cadru legislativ asigură toate condițiile pentru organizarea unor alegeri libere, corecte și democratice”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Criteriile și modul de constituire a circumscripțiilor electorale, mecanismele care asigură caracterul incluziv al viitoarelor alegeri, precum și de alte aspecte tehnice de organizare a scrutinelor conform noilor norme, au constituit subiectul discuţiei dintre preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi delegația comună a Comisiei de la Veneția și OSCE/ODIHR, care se află într-o vizită de informare în Republica Moldova, în perioada 28-30 ianuarie curent.

„Actualul cadru legislativ asigură toate condițiile pentru organizarea și desfășurarea unor alegeri libere, corecte și democratice”, i-ar fi asigurat Andrian Candu pe membrii delegaţiei, potrivit unui comunicat al Parlamentului.

Vizita are loc în contextul pregătirii de către Comisia de la Veneția și OSCE/ODIHR a avizului comun privind legislația electorală modificată, care urmează să fie prezentat pe 16-17 martie curent.

Delegația comună a Comisiei de la Veneția și OSCE/ODIHR este formată din Richard Barrett (Irlanda); Eirik Holmøyvik Norvegia); Oliver Kask (Estonia), președinte al Consiliului pentru Alegeri Democratice; Pierre Garrone, şef de Diviziune, Secretariatul Comisiei de la Veneția. OSCE/ODIHR este reprezentată de Tatyana Hilscher-Bogussevich, expert; Oleksii Lychkovakh, consilier electoral. La fel, delegaţia este reprezentată şi de Oficiul Consiliului Europei la Chisinău prin Eva Gutjahr, şef adjunct al Oficiului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...